هر شخصی چه هنرمند و چه غیر هنرمند که میخواهد در فضای اینترنتی فعالیتی مفید و موثر داشته باشد، میبایست این کار را از بررسی و تحلیل نقادانه نمونهکارهای رقبای موفق و حتی نا موفق خود شروع کند. شما تا بحال شاید از بسیاری وب سایتها در حیطه کاری و هنری خودتان، بازدید کرده باشید. اما مراجعه به وب سایت ها از نقطه نظر تحلیلی و گاهی هم شاید فنی و در آخر جمع بندی و اتخاذ راه حلی درست، بسیار میتواند با یک بازدید ساده متفاوت باشد. در نقطه نظر تحلیلی، شخص تحلیلگر قبل از شروع به بررسی سایتهای مختلف میبایست پرسشها و نقاط مدنظر جهت بررسی و اخذ پاسخ را با توجه به معیارهای مناسب برای خود تعریف کرده باشد. به عبارت ساده تر باید برای خود تعیین کند که برای چه چیز به این سایت مراجعه کرده است و در آخر در نظر دارد به پاسخ چه پرسشهایی در ذهن خود برسد.
شاید یک هنرمند بگوید تحلیل، کار من نیست و باید یک متخصص این کار را انجام دهد. ما هم به عنوان مشاور به شما میگوییم که تحلیل و بررسی جوانب کار از همه نظر، کار یک هنرمند به تنهایی نیست. از طرفی این را نیز تأکید میکنیم که تحلیل نیاز شما صرفا کار شخص یا اشخاصی غیر از شما هم نیست. تحلیلی موفق است که حاصل تیمی باشد که خود هنرمند به عنوان مالک اصلی وب سایتش نیز عضوی از آن باشد و نقشش را به خوبی ایفا کند. مالک سایت میخواهد سایتی داشته باشد که دنیا و فعالیت اینترنتیاش را متحول کند. در غیر اینصورت چه لزومی دارد که کسی به سراغ داشتن وبسایت رسمی برود. وب سایت رسمی صرفا به کسانی کمک خواهد کرد که انگیزه کافی و درستی برای فعالیت مفید در دنیای اینترنت داشته باشند. پس یک هنرمند به عنوان مالک سایت خود باید عضو بسیار موثری در تیم تحلیل باشد.
البته با وجود تمام این بحث ها شاید هنرمندانی باشند که علیرغم انگیزه بالا برای داشتن وب سایت و فعالیتی مفید در اینترنت توان، حوصله و یا زمان تحلیل برای سایت خود را ندارند. در این شرایط می توانند به کل کار تحلیل را به مشاورین نه لزوما در حوزه فناوری اطلاعات، برون سپاری کنند و یا از نظرات کسانی که در این کار قبلا تجربیاتی داشتند، استفاده کنند. که در این حالت نیز حداقل میبایست روند تحلیل و نتایج به دست آمده مورد نظارت و پیگیری دقیق هنرمند قرار گیرد تا متناسب با اهداف و علائق او باشد. به عبارتی دیگر ناظر اصلی تیم تحقیق، خود هنرمند و مالک سایت باید باشد.
اما شما که یک هنرمندی هستید که میخواهید در تحلیل سایت خود شرکت کنید و یا این که به کل تحلیل کار را به اشخاص دیگر بسپارید و خود ناظر بر نتایج تحلیل باشید، باید از چه پرسشهایی در ذهن خود شروع کنید؟ ما پیشنهاد میکنیم این پرسشها را به عنوان الگو استفاده کنید و آنها را پس از بررسی و تحلیل یک یا چند سایت مشابه هدف خود، پاسخ داده و مکتوب کنید و آن را در اختیار مجری سایت خود قرار دهید. خواهید دید که این کار بسیار شما را به سایت هدفتان و آنچه که در ذهن و احساستان است نزدیکتر خواهد کرد. برخی از این پرسشها فنی هستند و شاید نیاز به تخصص در حوزه فناوری اطلاعات دارند. برای گرفتن پاسخ پرسشهای فنی میتوانید از ما "شرکت رایانش آتیه" و یا هر متخصص حوزه فناوری اطلاعات کمک بگیرید. کارشناسان ما همواره پاسخگوی پرسشهای شما خواهند بود. حتی برای پرسشهای غیر فنی نیز ما با بررسی سایتهای مختلف در زمینههای هنری از امکانات، قابلیتها و تکنیکهای بهروزی که هنرمندان از آنها در دنیای اینترنت استفاده میکنند، مطلعیم و میتوانیم راهنمای خوبی برای شما باشیم. پرسشهایی که ما به شما پیشنهاد میکنیم در زیر آورده شده است:
- از لحاظ زیبایی قالب چه نمره ای از 1 تا 5 به این سایت می دهید؟
- آیا طراحی قالب سایت به روز و جدید است؟
- وبسایت حاضر چه امکاناتی دارد که میتواند برای شما هم مؤثر باشد؟
- وبسایت حاضر چه امکاناتی دارد که چندان برای شما جذاب نیست؟
- از لحاظ محتوایی، آیا این سایت به اندازه کافی به روز است؟
- از لحاظ محتوایی چه نمرهای از 1 تا 5 به این سایت میدهید؟
- آیا این سایت از لحاظ تکنولوژی ساخت به روز است؟
- آیا سایت در اندازههای مختلف صفحه نمایشگر (موبایل، تبلت، لبتاپ و غیره) با ساختار و قالبی درست نمایش داده می شود؟ یا به عبارتی دیگر، این سایت responsive است؟
- آیا سایت از لحاظ SEO بهینه و درست پیاده سازی شده است؟
- این سایت از چه رتبه ترافیکی در اینترنت برخوردار است؟
- آیا سایت از سرعت قابل قبولی برخوردار است؟
ما در پست های آتی به ازای هر سایت که مورد تحلیل قرار میدهیم به این پرسشها پاسخ خواهیم داد و توصیفی خلاصه از آن سایت ارائه خواهیم کرد. هدف ما از این کار آشنایی هر چه بیشتر هنرمندان با وب سایت های هنرمندان دیگر است. بیشتر نیز هنرمندان خارجی را هدف تحلیل قرار داده ایم.